Nyt on tullu kasvattaja Koistiselta niin usein huomauttelua tästä blogista jota ei päivitetä, että koitan  nyt skarpata Tuskin vieläkään tätä hirmu usein päivitän mutta kerran pari vuodessa, sen lupaan...

 

En nyt meinannut viimeistä kahdeksaa kuukautta tänne referoida vaan lähdetään tästä päivästä liikkeelle. Sen verran voin mainita, että met ollaan Tiukun kanssa hullaannuttu agilityyn. En tiiä kumpi meistä siitä on enemmän innoissaan. Ulkoisesti ehkä Tiuku; aloittaa jo hallin pihalla piipityksen ja  sisällä hallissa huutaa sen ajan ko joutuu reunalla odottamaan vuoroaan. Radalle päästessään on siipiä vailla ja ei ihan heti touhuun kyllästykkään. Mie tyydyn sitten sisäisesti hihkumaan ja toisinaan raivoamaankin. Ihanan ärsyttävä laji joka koukuttaa!!! Ja meillä on täällä vielä niin mahtava Schapendoes aksaporukka; Riikka, Seija, Marjo ja Liisa, mikä ehdottomasti lisää reeinailun mukavuutta! 

Aloitettiin syksyllä alkeiskurssi ja nyt vuoden alusta ollaan jatkettu alkeisjatkokurssilla.  Eri mittaisia radan pätkiä mennään ja jokos met ollaan kaikki esteet kokeiltu, ollaan vissin?? Kontaktit aiheuttaa mulle (ei Tiukulle) päänvaivaa, oma motivaatio ei riitä opettaa koira menemään ne "oikealla" tavalla. Tiuku on vain niin hillittömän nopea koira, että net ois mun paikka saada koira pysähtymään ja ottaa se radalla kiinni. Niinpä ollaan nyt tehty kontakteja pysähtyen kupin kanssa. Kepit opetellaan verkkojen kanssa ja hyvin alkaa Tiuku net hoksaamaan. Keskeltä ollan jo verkkoja jätetty pois ja vaihtelevasti sujuu meno. Puomin, A:n ja keinun Tiuku suorittaa välistä turhankin vauhdikkaasti.

Pari viikko asitten oltiin Lee Gibsonin koulutuksessa ja se painotti meille mm koiran haltuun ottoa. Tiukulla kun vauhtia ja intoa riittää niin ei aina malttais odottaa ja kuunnella mua että minne esteelle mennään. Harjoitellaan harjoitellaan sitäkin.

Perjantaina ois epikset ja me ehkä mennään sinne Tiukun kanssa kokeilemaan, lähinnä mun hermoja kouluttamaan. Lauantaina sitten suuntana Tornion näyttely. Näyttelystä lähdetään hakemaan kokemusta ja tuskinpa sieltä muuta saadaankaan, hih!

Tänään Seijan kanssa kuvailtiin vähän keppireeniä ja koitanpa niitä tässä lähipäivinä tänne lisäillä!