Tiuku tyttönen on ollut meillä nyt viikon ajan! Ekat päivät meni paikkoihin ja toisiimme tutustuessa, mie sain olla viikon palkattomalla ja Tiukusen kanssa päivätkin siis kotosalla.

Sunnuntaina vihdoin pakkaset laski ja päästiin vähän ulos tutustumaan, kovasti se neitosta jännitti. Sitten alkuviikosta ahkeraan kävästiin pihalla ja lumesta Tiuku innostui kovasti. Ollaan nyt käyty pikkulenkkejä ja jäälläki ihastelemassa ja kummastelemassa. Tiuku on saanut tutustua nyt myös lentokoneen ja moottorikelkkojen ääniin. Pieniä harjoituksi hihnassa kulkemisseen ollaan myös tehty, mutta pääsääntöisesti ollaan pietetty Tiukua vapaana.

Jo heti alkusta Tiuku on tehnyt tarpensa samalle paikalle paperille ja nyt ollaan alettu viemään sitä ulos aina syömisten ja leikkien jälkeen ja hienosti se jo onnistuu uloskin pissailu. Vielä ei osaa pyytää itse ulos, mutta kait se jossain vaiheessa senkin huomaan.... Toivottavasti ei tule nyt kovasti takapakkia kun pakkaset taas kiristyy.

Tiukulle on tehty takkahuoneeseen oma aitaus jossa se on nyt alkuun aina kun on kotona yksikseen. Onneksi se ei joudu pitkiä pätkiä olemaankaan yksin kun lapset tulee koulusta ajoissa ja miekin tee lyhennettyä työaikaa. Ensi viikolla Jukka käy vielä ruokatunnilla kotona syömässä ja samalla syöttää myös Tiukun. Varmaan ensi viikona aikana aletaan siirtymään kolmeen ruokailuun  per päivä. Eilettäin sitten jätettiin Tiuku hetkeksi harjoittelemaan yksinoloa ja takaisin kun tultiin niin se tyytyväisenä nukkui SOHVALLA En kyllä käsitä miten tuo kirppu on päässyt 50 cm esteen yli ja sitten vielä sohvalle?!?!?!?!  No Jukka joutu remontti hommiin ja korottikin aitausta sitten ihan kunnolla, ei pitäis enään yli tulla Palkkioksi reippaalle mie leivoin mustikkapiirakan, edellisestä leipomiskerrastani onkin hurahtanut useampivuosi Mutta hyvää se oli ja kaupaksi meni kokonaan!

Yöt Tiuku nukkuu omassa häkissään meän sängyn vierellä ja pitää sitä päivälläkin turvapaikkanaan. Esim kun ekaa kertaa imuroin niin kovasti häkkiin oisi halunnut, mutta kun mie hölmö olin nostanut sen imuroinnin tieltä sängyn päälle..... Nyt oonkin miettiny tettä pitäisikö se nostaa päiviksi sille aitaukseen vai meneekö se siitä enemmän sekaisin?!?!?

Naksutus harjoituksia ollaan tehty Tiukun kanssa päivittäin ja se jo selvästi on oppinut yhdistään sen herkkuun. Tänään sitten harjoiteltiinkin katsekontaktia sen avulla. Harjottelusta ja koulutuksesta tuli mieleen, että ihan hirmuisesti ihmisillä on eri tapoja kouluttaa koiriaan. Neuvoja tulee kovasti joka puolelta ja niistä sitten koitetaan poimia ne omimmat Tällä hetkellä mennään aikalailla Riikan viitoittamilla teillä! Mutta jännää tämä on tää koiraelämä; välillä tuntuu että ei tästä kertakaikkiiaan mitään tule ja välillä sitten saa niin kivoja onnistumisen tunteita!!! Mutta tuo Tiuku itsessään on vallan mainio pakkaus, vielä ko ko meihin omistajiin saataisiin joku tolkku

Tiuku jäällä ihmettelee

Yritettiin Sannan kanssa ottaa 8 viikkois kuvaa, mutta se osoitteutuikin vähän haasteellisemmaksi tehtäväksi